Keep Going. Incest pedofiler hopp glädje, då och nu

”ATT FÅ VARA DÄR VITSIPPOR BLOMMAR”

Jag läser om en ung kvinna, som på grund av en svår sjukdom, har gjort att hon nu endast kan ta sig fram i rullstol. Det handlar om hennes stora begränsningar i vardagslivet, dom där ni vet, som vi friska bara tar för givet.Det är en sorglig historia, men den andas även både hopp och glädje.

Det största bekymmer hon har, är att hon bor i FEL Landsting, så tydligen har Landstingen mycket olika bestämmelser och syn, på hjälpbehov. Min personliga åsikt är att Landstingen, om dom nu verkligen behövs, ska slås samman till en enhet, som gäller hela landet, och naturligtvis  ska dom ha en generös inställning, till sjuka och handikappade personer, som i mitt tycke, ska ha rätt till ett liv i värdighet.

Just denna kvinnan är intresserad av, att fota, komma ut i naturen, ja få ta del av livet, så gott det går. I dagens Sverige måste man kämpa för varenda liten sak, det orkar inte alla sjuka, dessutom är det många, som inte har någon som kan hjälpa dom i deras kämpande.

Vårt liv kan förändras på några sekunder, det gäller att ta vara på livet, att vara tacksam för att få vara frisk, visa empati för dom som inte har den förmånen, ta sig tid att hjälpa någon, oftast handlar det för oss friska om mycket små saker, men för dom som inte är det, kan just den där hjälpen berika deras liv, och ge dom glädjefyllda stunder. Dessutom smittar glädje av sig.

9 svar

  1. Grevinnan Blåst

    Mycket tänkvärda ord, vännen. Livet är mycket oförutsägbart och kan förändras från den ena stunden till den andra. Man kan ingenting ta för givet. Det är så lätt att blunda för det man har, det man tycker är självklart, men saknaden kan te sig dyrköpt när vi förlorar det vi innan aldrig riktigt ”såg”. Att visa empati och finnas till för varandra borde vara en självklarhet. ”Ensammast är inte alltid starkast” …

    Innerliga, grevinnerliga varma kramar / Grevinnan Blåst (Rozie)

    23 mars, 2012 kl. 14:57

    • Tack söra Rozie, nej vi borde nog vara mer tacksamma för det vi har,
      och som Du säger, visa mer empati. Varm kram / Barbis.

      26 mars, 2012 kl. 16:36

      • Grevinnan Blåst

        Kramar tillbaka, go´aste Barbis ♥

        26 mars, 2012 kl. 17:44

  2. Jag vet fler personer som jag kommer att tänka på i samband med detta som lever på samma/liknande villkor och det gör mig mycket bedrövad att människovärdet är bortrationaliserat i dagens samhälle…

    Hemikramar ♥

    25 mars, 2012 kl. 03:50

    • Ja fina Hemi, alldeles för många lever så, men vi medmännskor
      kan ju hjäpa till, eftersom det är, som Du säger ,att människovärdet
      blir mindre och mindre i vär tid.
      Varm kram/ Barbis

      26 mars, 2012 kl. 18:36

  3. ja det är fullkomligt ofattbart hur det är möjligt att försämra villkoren för dem som råkat illa ut ..senast i dag en rapport på nyheterna om hur mycket FÖRSÄKRINGS KASSAN går i vinst och hur mycet den beräknas gå med vinst NÄSTA ÅR pga ..de neddragna ersättningarna ..som om det vore vilket börsnoterat bolag som helst ..snart blir det väl ombildat till ett aktieblag ..
    ‘usch jag blir så äcklad och arg
    Dessutom var jag in på fb forumet protestera mot förs kasans beh av sjuka människor det forum som samlade 47 000 medlemmar !!!
    ..det är nu reducerat till 64 pgr av en sorts fb ..fix alla medl skulle klicka in sej igen andra forum borttagna helt som hade just med den tradegi och utsatt het som desperata anhöriga och sjuka människor sökt sin tillflykt till

    105 000 namnunderskrifter som överlämnades till socialförs utskottet lämnades helt utan åtgärd
    Nu har Moderat partiet tillsatt en arbets grupp för utsatta barn och VEM ÄR ORDFÖRANDE där jo Ulf Kristersson (som är ordför i socförs utskotter !! som visat en sån vidrigt kallhamrad attityd och förvridenhet då det gäller utförsäkringarna ( alltså många av de föräldrarna till de utsatta barnen ) tar det aldrig slut det här torterandet av redan lidande vi vet ju nu vad m vill med dem ..Så varför gör inte ens nåt annat av allianspartierna anspråk på att få ordförande posten

    ..det är helt vidrigt!!!!!!!!!!!!!!

    25 mars, 2012 kl. 19:27

  4. Tack för, kommentaren, håller helt med Dig, dessutom innerligt trött på alla sk. arbetsgrupper, som för dyra pengar utses. Gör något radikalt istället, hjälpen behövs nu, i dag, inte behovsprövas i en utdragen process.
    Varm kram / Barbis

    26 mars, 2012 kl. 18:42

  5. Reblogged this on mycketyck and commented:
    Så bra skrivet av denna bloggare och tänkvärt.

    10 april, 2012 kl. 10:21

Lämna en kommentar